94-96NHS

Following the success of our scheme for the rear of the site #94-96NHS the client commissioned us with redeveloping the whole site.

Since the site is divided between two policies for use designations, the front of the site was developed as a residential element while the rear was designed as a smaller independant commercial block.

Both units are connected by the ground floor which covers the full site footprint and offers a flexible and divisable workshop space to support the local creative industries.


The articulation of the building form and detail relate to the simple and robust character of nearby Victorian terraces with their front gables.

The material palette was chosen to reflect the variety of textures from smooth engineeering brick for the plinth to rough yellow London stock at the top.

Fine grain etch faced reconstituted limestone lintels and columns frame the openings in response to the bay windows across the street and expressing the change in span between the ground and upper floor uses.


All flats were designed to have double aspect and rear access from a shared playspace. Wintergardens and generous access terraces allow both private and shared amenity spaces.

Green roofs and a SUDs blue roof were designed to respond to the dense urban drainage requirement, attenuating flood water from the local sewer and supporting local insects and bird.